Sunday, January 07, 2007

Horse Shoe Roll

A
5 biji telur
5 biji kuning telur
275gm gula castor
1 sudu makan Ovalette/Quick 75

B
110gm Tepung Gandum
10 gm Susu Powder
1 sudu teh Baking Powder

C
135 gm Butter – dicairkan & disejukkkan
D
Nutella untuk disapu


Cara
Pukul telur ngan gula sampai kembang. Masukan Ovalette dan pukul lagi. Bahan B diayak dan dicampur ke Bahan A. Last sekali masukkan butter.

Adunan dibahagi 2. Satu maintain putih, lagi satu campur ngan chocolate emulco.

Alas loyang 12X12 ngan tracing paper yg diminyakkan. Tuangkan adunan choc dulu & ratakan. Kendian tuang adunan yg plain.

Bakar at 180C sampai masak (time dunno sebab mak sy cakap dia bakar sampai masak, dia tak tgk masa). Dia kata tengok sampai lekang angkat lah.

Pas angkat trus kuarkan dari loyang & potong dua. Lekang2 kan dari tracing papar dan letak atas tracing paper yg baru. Maintain yg choc layer kat bawah yaa. Kendian tuangkan nuttela kat tengah2 dan lipat dua…ala2 cam bentuk horse shoe lah. Bungkus ngan tracing paper & selotapte kan. Simpan dalam fridge kendian baru makan. Satu adunan bleh dapat 2 kek.

No comments: