A
200 gm Butter (klu unsalted lg bagus)
1 cwn gula kastor
B
2 cwn tepung gandum (tepung kek lagi bagus)
1/4 s/teh soda bikarbonat
1 1/2 s/teh baking powder (klu double action lg bagus)
-Ayak
C
1/2 cwn serbuk koko (coklat lg best)
1 cwn air biasa
1 s/teh coffee oil
1 s/teh nescafe
1 s/teh chocolate emulco
2 s/teh esen vanilla (vanilla paste lg best)
-Satukan semua bahan
D
3 biji telur (grade B pun boleh)
Cara:-
-Pukul A, masukkan D.
-Masukkan tepung dan air berselang seli, akhir sekali mesti tepung.
-Bakar 160 celcius, lebih kurang 50 minit.
Text merah tu kalau untuk makan sendiri boleh lah, kalau nak jual kena pandai2 kira lah.
Chocolate Topping
1/2 cwn tepung jagung
1/2 cwn serbuk koko/coklat
3/4 cwn air
1 cwn susu cair/fresh milk
1/2 s/teh nescafe
1 s/teh esen vanilla
garam secubit
100 gm butter
-campurkan semua, double boil hingga agak2 pekat, tuang kat atas kek, cara ratakan topping, sendeng2 kan je plate kek tu, agar toppingnya turun dgn sendiri, kemaskan tepinya.
Sunday, December 10, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment