Sunday, December 10, 2006

Filipino Curry Puff

A
350 gm tepung gandum
150 gm shortening
50 gm butter
1/2 s/teh garam
150 ml air sejuk
50 gm brown sugar

Filling
Isi ayam/daging kisar
Bawang besar & bawang putih
Kentang didadu, rebus sekejap
125 gm Japanese Curry Powder (klu takde, curry ape2 pun boleh) bau nye memang wangi.
-Tumis macam biasa.

Cara buat doh:-
Gaul semua bahan kering A, masukkan air. Doh ini memang lembut, jd kena smpn peti sejuk sekejap 20 min, supaya senang nak canai. Bahagi doh 30 gm, buat mcam karipap biasa, tapi bila susun atas loyang, bhgan tepi yg di lipat tu sebelah atas, sapu keliling dgn kuning telur + sedikit garam. Bakar 170 celcius 25-30 minit.
Gambar curry puff ini rujuk email ayu geder di BP.




Regards,

Rodziah
Secretary

Address: Kia Lim Berhad, 79 Jalan Muar, 83500 Parit Sulong, Batu Pahat, Johor, Malaysia.
Tel: (+60) 7 4186 230 or 4186 249 (ext. 53) Fax: (+60) 7 4188 600
Website: www.kialim.com. my
Kia Lim Berhad » Malaysia's leading manufacturer and exporter of Clay Facing Bricks, Paving Bricks and Roof Tiles

No comments: