Sunday, December 10, 2006

Nescafe Chocolate Moist Cake

A
200 gm Butter (klu unsalted lg bagus)
1 cwn gula kastor

B
2 cwn tepung gandum (tepung kek lagi bagus)
1/4 s/teh soda bikarbonat
1 1/2 s/teh baking powder (klu double action lg bagus)
-Ayak

C
1/2 cwn serbuk koko (coklat lg best)
1 cwn air biasa
1 s/teh coffee oil
1 s/teh nescafe
1 s/teh chocolate emulco
2 s/teh esen vanilla (vanilla paste lg best)
-Satukan semua bahan

D
3 biji telur (grade B pun boleh)

Cara:-
-Pukul A, masukkan D.
-Masukkan tepung dan air berselang seli, akhir sekali mesti tepung.
-Bakar 160 celcius, lebih kurang 50 minit.
Text merah tu kalau untuk makan sendiri boleh lah, kalau nak jual kena pandai2 kira lah.

Chocolate Topping

1/2 cwn tepung jagung
1/2 cwn serbuk koko/coklat
3/4 cwn air
1 cwn susu cair/fresh milk
1/2 s/teh nescafe
1 s/teh esen vanilla
garam secubit
100 gm butter

-campurkan semua, double boil hingga agak2 pekat, tuang kat atas kek, cara ratakan topping, sendeng2 kan je plate kek tu, agar toppingnya turun dgn sendiri, kemaskan tepinya.

No comments: