Saturday, November 18, 2006

Sardin Puff Segera

Bahan-bahannya
Roti prata instant

Bahan Inti
2 tin sedang sardin
1/2 biji bawang besar, didadu
1 biji cili merah, dihiris
Mayonaise
1 sudu besar sos tomato
Garam

Sapuan
1 biji telur
1 sudu besar susu segar

Cara Membuatnya

1. Tumis bawang dan cili merah sehingga naik bau.
2. Masukkan sardin dengan kuahnya sekali. Pecah-pecahkan sardin.
3. Masukkan sos tomato.
4. Masak sehingga ia kering.
5. Potong roti prata segera kepada dua bahagian.
6. Sapukan mayonaise di tengah-tengah semicircle. Letakkan inti sardin di tengah-tengah.
7. Lipat sehingga menjadi bentuk 'V.
8. Letak atas loyang pembakar, sapu atas puff dengan bancuhan telur dan susu tadi.
9. Bakar pada suhu 180 darjah C selama 30 mini

No comments: